Skip to main content

وب پوش(Web Push)

سرويس مارکتينگ اتوماسيون zebline در قسمت کمپين وب پوش، اين امکان را براي شما فراهم مي نمايد تا بتوانيد در يک نماي کلي، ارتباطی پویا و موثر با کاربران سایت داشته باشيد. ارسال پوش نوتیفیکیشن در وب سایت جزو موثرترین روش ها جهت برقرای ارتباط آنی با مخاطب و هدایت او به مسیر دلخواه تیم بازاریابی است. در زبلاین می توانید به تمام بازدیدکنندگان خود پوش نوتیفیکیشن ارسال کرده و پیشنهادی مناسب سلیقه و رفتار شخص برایش ارسال کنید. همچنين مي توانيد یک پیام شخصی‌سازی شده را به کاربری که هیچ سرنخ ارتباطی از او در دسترس نیست را در سایت، به نمایش بگذارید. زبلاين در افزایش جذب و نرخ بازگشت، عملکرد موفقيت آميزي داشته و با استفاده از راهکار های نوین جذب مشتری، هزینه های به دست آوردن مشتری جدید را به طرز چشمگیری برای شما کاهش مي دهد و همچنین تبدیل به ابزاری کارآمد برای افزایش میزان نگهداشت مشتریان شما مي شود.

نکته: پوش نوتیفیکیشن وب(Web push Notification)، به نوتيفيکيشن هايي گفته می‌شود که وب‌ سایت ‌ها پس از کسب تأیید کاربران و بدون نیاز به نصب اپلیکیشن، برای مخاطبان خود ارسال می‌کنند. این نوتیفیکیشن‌ ها، پیام ‌هایی با محتوای متفاوت و قابل کلیک هستند که توسط یک وب ‌سایت و از طریق مرورگر به طور مستقیم برای کامپیوترها و موبایل ارسال می‌شوند. پوش نوتیفیکیشن وب را می‌توان حتی در زمانی که کاربر در وب‌ سایت نیست، برای او ارسال کرد. این نوتیفیکیشن‌ ها صرفا برای کاربرانی ارسال می‌شود که اجازه ارسال پوش نوتیفیکیشن را به وب ‌سایت داده باشند.

به طور کلی از پوش نوتیفیکیشن به منظور یافتن مخاطب، برقراری ارتباط با کاربران و جذب مخاطبان استفاده می ‌شود. کسب‌ و کارها در تمام زمینه‌های کاری به پوش نوتیفیکیشن وب به عنوان راهی جهت پیدا کردن مخاطبان و تعامل با آن‌ها نگاه می‌کنند. دلیل اصلی این علاقمندي نيز، بهبود نتیجه کمپین‌های ایمیل مارکتینگ و پیامک است.

پوش نوتیفیکیشن وب، جهت تسهيل فرآیند انتقال اطلاعات به کار گرفته می‌شود. کاربران برای تأیید دریافت این نوتیفیکیشن ‌ها یا مشترک شدن، نیازی به دانلود و نصب اپلیکیشن ندارند و تنها با انتخاب گزینه Allow در پیام عضویت (Opt-in) دریافت نوتیفیکیشن ها را تأیید می‌کنند.

استفاده از پوش نوتیفیکیشن وب، مزایای زیادی دارد که از جمله می‌توان به نرخ کلیک و تعداد اشتراک بالا، سرعت زیاد رسیدن پیام‌ ها، نرخ تبدیل بالا، افزایش ترافیک وب ‌سایت و گسترده بودن مخاطبان اشاره کرد.

شناخت اجزای پوش نوتیفیکیشن و دانستن ویژگی‌های هر مرورگر(Browser) مانند محدودیت تصویر بنر یا انواع مختلف آيکون هاي "فراخوانی به اقدام (Call to Action | CTA)"، موجود برای طراحی پوش نوتیفیکیشن، اهمیت زیادی دارد. به طور کلی پوش نوتیفیکیشن وب از شش قسمت تشکیل می‌شود که به شرح ذيل است:

  • آیکون: اضافه کردن لوگوي کسب ‌وکار، موجب می‌شود تا مخاطبان، برند شما را به خاطر بسپارند.
  • آدرس URL وب ‌سایت: دامنه وب ‌سایت ارسال‌کننده نوتیفیکیشن به کاربر نمایش داده می‌شود.
  • عنوان: عنوان نوتیفیکیشن باید جذاب باشد و توجه مخاطب را به خود جلب کند.
  • شرح: جزئیاتی را در رابطه با عنوان به کاربران اطلاع می‌دهد و دلایل بیشتری را براي ترغیب کاربران به کلیک کردن بر روی نوتیفیکیشن، ارائه می‌کند.
  • تصویر بنر: اين تصویر در صورت مناسب بودن، می‌تواند احتمال کلیک شدن نوتیفیکیشن را افزایش بدهد.
  • آيکون فراخوانی به اقدام(CTA): شما می‌توانید حداکثر دو آيکون فراخوانی به اقدام را، به نوتیفیکیشن اضافه کنید. از این آيکون، به منظور هدایت کاربران به انجام عملی خاص در صفحه مربوطه استفاده می‌ شود.

بازاریابی از طریق پوش نوتیفیکیشن نیز مانند تمام انواع دیگر بازاریابی، اصول خاص خود را دارد. در صورتی که استراتژی مناسبی را انتخاب نکنید و اصول و نکات مرتبط با ارسال نوتیفیکیشن‌ها را در کمپین‌های خود نادیده بگیرید، کمپین شما نتیجه مطلوبی نخواهد داشت. از اصول مهم ارسال پوش نوتیفیکیشن وب جهت بهبود تجربه کاربری می‌توان به موارد زير، اشاره کرد:

  • توجه به زمان‌بندی
  • توجه به علاقه‌مندی کاربر پیش از درخواست ارسال نوتیفیکیشن
  • استفاده از درخواست تأیید شخصی‌سازی شده
  • گروه‌بندی بخش مخاطبان برای درک بهتر نیازها

بدون شک پوش نوتیفیکیشن وب یکی از کانال ‌های ارتباطی مؤثر و قدرتمند در بازاریابی دیجیتال محسوب می‌شود. آن چه که ارسال پوش نوتیفیکیشن وب را از روش ‌های دیگر بازاریابی متمایز می‌کند، کمتر بودن محدودیت‌ ها، سرعت بالای ارسال پیام و نرخ کلیک بالا به دلیل کسب اجازه کاربر پیش از ارسال پیام‌ هاست.

چرا استفاده از سرويس مارکتينگ اتوماسيون zebline بازاریابی کمپين هاي وب پوش شما را متحول می‌کند؟

  • بخش‌بندی پیشرفته مشتریان

با زبلاین مخاطبین هدف خود را به صورت هدفمند مشخص کرده و با ارسال پیام های شخصی‌سازی شده بیشترین بازدهی را به‌دست آورید.

  • اضافه کردن اهداف بازاریابی

با مشخص کردن هدف دلخواه در کمپین های پوش نوتیفیکشن، میزان موفقیت آن ها را بر اساس ماهیت کمپین، اندازه گیری کنید.

  • امکان ایجاد A/B تست

با ایجاد A/B تست، بهترین نتیجه را از کمپین های بازاریابی خود گرفته و مسیری با بهترین بازدهی را برای کمپین های خود در نظر بگیرید.

ایجاد تجربه‌ کاربری یکپارچه برای مشتریان در کمپین‌های وب پوش:

کمپین‌های وب پوش خود را با استفاده از زبلاین قدرتمندتر کنید.

  • شخصی سازی تجربیات هر کاربر

ادغام شخصی ‌سازی با تلاش‌ های بازاریابی، به شما این امکان را می‌دهد تا در طول سفر مشتري با آن‌ها ارتباط برقرار کنید. این ارتباط، منجر به بهبود نرخ تبدیل، کاهش نرخ پرش و افزایش بازدهی کمپین ‌های تبلیغاتی می‌شود.

  • نوتیفیکیشن وب پوش همراه با سلیقه مشتری

پیامی متناسب با سلیقه مخاطبینی که هیچ سرنخ ارتباطی از آن‌ها در دسترس نیست، ارسال کرده و آن‌ها را به سمت اهداف بازاریابی خود نزدیک کنید.

  • بررسی آماری تعاملات مشتری

با بررسی تحلیل‌ های آماری زبلاین برای کسب بهترین نتیجه از کمپین ‌های وب پوش، هر متغیری را کنترل و بهینه ‌سازی کنید.

بهینه سازی تجربه مشتریان با زبلاین

کوچکترین جزئیات وب پوش ‌های خود را با انعطاف پذیری بالایی برای بالاترین میزان تبدیل، بهینه سازی کنید.

چرا سرويس مارکتينگ اتوماسيون zebline، بهترین گزینه برای ارسال وب پوش‌های شماست؟

راه‌ های سنتی ارسال وب پوش را فراموش کرده و با زبلاین آغازگر تعاملی هوشمندانه با مشتریان باشید.

  • امکان مدیریت در لحظه کمپین‌ها

کمپین‌های وب ‌پوش را هر لحظه زیر نظر بگیرید و بر هر جنبه‌ای از آن مدیریت کامل داشته باشید و در هرلحظه بهترین بازخورد را از پیام‌ های بازاریابی خود کسب کنید.

  • ارائه گزارش‌های تحلیلی از کمپین‌ها

با زبلاین هیچ متغیری از پیش چشم شما پنهان نخواهد ماند. با بررسی نمودارهای آماری، فعالیت ‌های گذشته خود را برای رسیدن به بهترین نتیجه در آینده، بررسی و تحلیل کنید.

  • ردیابی نرخ تبدیل مشتریان

میزان تاثیرگذاری ايميل های ارسالی خود را بر تعامل کاربران خود ردیابی کنید و بررسی کنید که هرکدام از آن‌ها در چه مرحله ای از قیف فروش کسب ‌و کارتان قرار دارد.

  • تنظیمات همه جانبه پیکربندی و محدودیت بر تعداد ارسال

با زبلاین می‌توانید تعیین کنید که حداکثر پيام هاي ارسالی برای هر کاربر چقدر باشد. با این‌کار از تاثیر منفی ارسال بیش از حد پیام بر مخاطبان خود جلوگیری کنید.

امکانات کلیدی وب پوش مارکتینگ در زبلاین

  • بخش‌بندی دقیق کاربران

با بخش‌بندی مشتریان، ارسال همگانی وب پوش ها را فراموش کنید و در جهت موفقیت کمپین ‌های خود هدفمندتر قدم بردارید.

  • هدف گذاری کاربران بر اساس نحوه تعامل

وب پوش ‌هایی هدفمند بر اساس نحوه تعامل و ویژگی‌ های کاربران برای افزایش بازدهی کمپین ‌هایتان ارسال کنید.

  • شخصی‌سازی پیام‌ها

با شخصی‌سازی پیام‌های وب پوش بر اساس ویژگی‌ های کاربر، دستیابی بهتری به نتیجه کمپین‌ های بازاریابی داشته باشید.

  • ارسال خودکار وب پوش

بدون نیاز به نیروی انسانی با طراحی سفر مشتری پیام ‌های خود را به صورت خودکار ارسال کنید.

  • امکان استفاده از A/B تست

انواع مختلف پیام‌ های وب پوش ها را جهت رسیدن به بهترین نتیجه، آزمایش کنید و بهترین نسخه پیام خود را انتخاب کنید.

  • دریافت گزارشات تحلیلی

هیچ آماری از کمپین‌های وب پوش شما از پیش چشمانتان پنهان نخواهد ماند، کوچکترین متغیری از کمپین ‌های خود را زیر نظر بگیرید.

موفقیت در افزایش جذب و نرخ بازگشت با سرويس مارکتينگ اتوماسيون zebline

سرويس مارکتينگ اتوماسيون zebline، با استفاده از راهکار های نوین جذب مشتری، هزینه های به دست آوردن مشتری جدید را به طرز چشمگیری برای شما کاهش مي دهد و همچنین تبدیل به ابزاری کارآمد برای افزایش میزان نگهداشت مشتریان شما مي شود.

با انتخاب Campagins > Web Push می توانید به اطلاعات وب پوش ها، دسترسی داشته باشید.

شکل 182-نماي کلي وب پوش، را نشان می دهد.


**شکل 182-نماي کلي وب پوش**

شکل 183-عملکرد وب پوش، را نشان مي دهد.
**شکل 183-عملکرد وب پوش**

همانطور که در شکل 183-عملکرد وب پوش، نشان داده شده است، مي توانيد با انتخاب Web Push از منوي سمت چپ، ليستي از تمامي وب پوش هاي ايجاد شده را ببينيد که ممکن است در چندين صفحه، گسترش یابند. با استفاده از نمادهای قرار داده شده در هر سطر، می توانید مطابق با نیاز خود، نام وب پوش مربوطه را جهت مشاهده اطلاعات وب پوش، پيش نمايش، ویرایش، کپي و حذف، انتخاب کنید. از طرفي مي توانيد برحسب نياز، وب پوش جديدي را ايجاد کرده و يا وب پوش مورد نظر خود را جست و جو نماييد. همچنين مي توانيد اطلاعات وب پوش ها را به صورت دسته اي حذف نماييد.

ازاينرو، عملکرد وب پوش، مشتمل بر بخش هاي ذيل است که در ادامه به جزييات هريک از آن ها اشاره شده است:

  • جست و جو(Search)
  • ايجاد وب پوش جديد (Add New Web Push)
  • مشاهده(View)
  • جزييات(Details)
  • ويرايش(Edit)
  • کپي(Clone)
  • حذف(Delete)

سرويس مارکتينگ اتوماسيون zebline، به شما اين امکان را می دهد تا بتوانيد بر اساس معيارهاي جست جو، وب پوش مورد نظر را فيلتر کرده و گام بعدي را طي نماييد. معيارهاي جست و جو عبارتند از: جست و جوي دقيق يا مشابه کلمات کلیدی و فيلترينگ بر روي يک يا چند ستون مشخص. عبارت جستجوی کاربر مي بايست دقیقا با کلمه کلیدی مطابقت داشته يا مشابه کلمه کليدي باشد. همچنین فیلد هایی که می خواهید جست و جوی خود را در میان آن ها انجام دهید را، انتخاب کرده و در آخر آيکون Apply را جهت اعمال، کليک نماييد.

شکل 184-عملکرد جست و جوي وب پوش، را نشان مي دهد.


**شکل 184-عملکرد جست و جوي وب پوش**

### ايجاد وب پوش جديد (Add New Web Push) براي ايجاد يک وب پوش جديد، لازم است درک صحيحي از نحوه کاربري آن، داشته باشيد. ازاين رو توصيه مي شود قبل از اين که اقدامات بعدي را اعمال کنيد، درک کاملي از کاربران(Users) و رویدادها(Events) و سگمنت ها(Segments)، داشته باشيد. سرويس مارکتينگ اتوماسيون zebline، این امکان را فراهم مي کند تا مشتریان را بر اساس ویژگی‌های کاربری و نحوه تعاملات آن‌ها، به گروه‌هایی تقسیم کرده و پیام‌ هایی هدفمندتر برای مخاطبان ارسال کنید تا موجب افزایش نرخ تبدیل آن‌ها شود. پيامک ‌هایی هدفمند بر اساس نحوه تعامل و ویژگی‌های کاربران برای افزایش بازدهی کمپین‌هایتان ارسال کنید

برای ایجاد یک وب پوش جديد، می‌توانید مانند شکل 185-عملکرد ايجاد وب پوش جديد، بر روی آیکون New که در صفحه اصلی Web Push، قرار دارد، کلیک کرده تا صفحه مربوط به ايجاد وب پوش جديد(Add New Web Push) براي شما باز شود.

شکل 185-عملکرد ايجاد وب پوش جديد، را نشان مي دهد.


**شکل 185-عملکرد ايجاد وب پوش جديد**

در صفحه مربوط به ايجاد وب پوش جديد(Add New Web Push)، مي توانيد با وارد نمودن اطلاعات پايه و وب پوش هاي شخصي سازي شده و مشخص کردن نوع محتوا(Content Type) که دربرگيرنده ارسال مستقیم وب پوش به سگمنت(Create a campaign) و ارسال وب پوش از طریق اتومیشن(Use in a automation) مي باشد، مراحل مربوط به هريک را طي نموده تا در پايان مراحل سپري شده، کمپين وب پوش جديد ايجاد شود.

شکل 186-نماي کلي ايجاد وب پوش جديد، را نشان مي دهد.


**شکل 186-نماي کلي ايجاد وب پوش جديد**

در حالت کلي مراحل ايجاد وب پوش جديد بدون در نظرگرفتن نوع محتوا(Content Type) عبارتند از:
  • مرحله Basics
  • مرحله Message & Personalization
  • مرحله Track & Links
  • مرحله Call to actions
  • مرحله Media
  • مرحله UTM Tags
  • مرحله Audience
  • مرحله Launch Campaign

در مرحله Basics، نام کمپین، تیتر یا Heading نوتیفیکیشن، پلاگین مورد نظر جهت ارسال و دسته بندی کمپین خود را مشخص نمایید. سپس آيکون Next را کليک نماييد تا به مرحله بعدي(Message & Personalization) برويد.

شکل 187-نماي کلي ايجاد وب پوش جديد(مرحله Basics)، را نشان مي دهد.


**شکل 187-نماي کلي ايجاد وب پوش جديد(مرحله Basics)**

در مرحله Message & Personalization، متن پیام اصلي وب پوش خود را بنویسید. همچنین می توانید از قابلیت محتوای متغیر جهت شخصی سازی کمپین خود استفاده نمایید. سپس آيکون Next را کليک نماييد تا به مرحله بعدي(Track & Links) برويد.

شکل 188-نماي کلي ايجاد وب پوش جديد(مرحله Message & Personalization)، را نشان مي دهد.


**شکل 188-نماي کلي ايجاد وب پوش جديد(مرحله Message & Personalization)**

در مرحله Track & Links، می توانید لینک اصلی وب پوش(لینک مقصد) را مشخص کنید. لینک مقصد، لینک صفحه ای است که کاربر در صورت انتخاب بر روی پیام، به آن هدایت می شود. سپس آيکون Next را کليک نماييد تا به مرحله بعدي(Call to actions) برويد.

شکل 189-نماي کلي ايجاد وب پوش جديد(مرحله Track & Links)، را نشان مي دهد.


**شکل 189-نماي کلي ايجاد وب پوش جديد(مرحله Track & Links)**

نکته: در مراحل فوق، مشخص نمودن نام کمپين(Web Push Name)، تيتر یا Heading نوتیفیکیشن، پلاگين مورد نظر(Plugin) و لینک اصلی نوتيفيکيشن وب پوش(Web Push Notification Link) ضروري است، در غير اين صورت، خطاي Validation دريافت خواهيد نمود.

شکل 190-نماي کلي خطاهاي ايجاد وب پوش جديد، را نشان مي دهد.


**شکل 190-نماي کلي خطاهاي ايجاد وب پوش جديد**

**استفاده از قابلیت محتوای متغیر(Dynamic Content) در کمپین وب پوش**

کاربرد محتواي متغير(Dynamic Content) برای شخصی سازی بیشتر پیام هاست. به عنوان مثال، می توانید نام هر شخص را در ابتدای متن هر وب پوش قرار دهید.

از اين رو، جهت استفاده از محتوای متغیر، کافی است در مرحله Message & Personalization، بر روي آيکون Dynamic Content کليک کرده و با انتخاب ويژگي مورد نظر از لیست ويژگي های کاربران، در متن پیام، به صورت اتوماتیک نمایش داده شود.

شکل 191-نماي کلي قابليت محتواي متغير در کمپين وب پوش، را نشان مي دهد.


**شکل 191-نماي کلي قابليت محتواي متغير در کمپين وب پوش**

در مرحله Call to actions، می توانید عملکرد، متن و لینک Button های وب پوش را مشخص کرده و از یک یا دو Button برای وب پوش های خود استفاده کنید. سپس آيکون Next را کليک نماييد تا به مرحله بعدي(Media) برويد.

شکل 192-نماي کلي ايجاد وب پوش جديد(مرحله Call to actions)، را نشان مي دهد.


**شکل 192-نماي کلي ايجاد وب پوش جديد(مرحله Call to actions)**

نکته: در مراحل فوق، مشخص نمودن نام کمپين(Web Push Name)، تيتر یا Heading نوتیفیکیشن، پلاگين مورد نظر(Plugin) و لینک اصلی نوتيفيکيشن وب پوش(Web Push Notification Link) ضروري است، در غير اين صورت، خطاي Validationدريافت خواهيد نمود.

در مرحله Media ، می توانيد فایل های تصویری(عکس يا نماد) مورد نظر جهت ساخت وب پوش خود را انتخاب و بارگذاری کنید. فايل هاي تصويري مي بايست از قبل در قسمت Components-> Assets بارگذاري و Share شده باشند. سپس آيکون Next را کليک نماييد تا به مرحله بعدي(UTM Tags) برويد.

شکل 193-نماي کلي ايجاد وب پوش جديد(مرحله Media)، را نشان مي دهد.


**شکل 193-نماي کلي ايجاد وب پوش جديد(مرحله Media)**

شکل 194-نماي کلي ايجاد وب پوش جديد-پيوست فايل(مرحله Media)، را نشان مي دهد.
**شکل 194-نماي کلي ايجاد وب پوش جديد-پيوست فايل(مرحله Media)**

در مرحله UTM Tags، می توانید با توجه به نيازمندي، میتوانید اطلاعات UTM(Campaign source, Campaign medium, Campaign name) خود را وارد کنید. سپس آيکون Next را کليک کنيد تا کمپین ایمیل شما ساخته شود و به مرحله بعدي(Audience) برويد.

لازم به ذکر است در ستون سمت چپ صفحه، مي توانيد پيش نمايش وب پوش نوتيفيکيشن خود را در دو وضعيت Web Preview و Mobile Preview مشاهده کنید.

شکل 195-نماي کلي ايجاد وب پوش جديد(مرحله UTM Tags)، را نشان مي دهد.


**شکل 195-نماي کلي ايجاد وب پوش جديد(مرحله UTM Tags)**

**نکته: تگ UTM چيست و چه کاربردی در دیجیتال مارکتینگ دارد؟**

آیا در حال حاضر می‌توانید به ‌سرعت پاسخ دهید که بیشترین بازدید از وب‌ سایت شما، از طریق کدام شبکه ‌های اجتماعی صورت مي پذيرد؟

آیا مي توانيد به راحتي مخاطبان خود را ردیابی ‌کنید که به چه صورت آنلاین هستند و تمایل به دیدن چه نوع محتوایی (عکس یا ویدیو) در شبکه‌های اجتماعی دارند؟

شما باید بدانید که چه استراتژی ‌هایی برای کمپین شما بهترین نتیجه را دارند و چه عواملی باعث بازگشت سرمایه شما نمی‌شوند.

يکي از بهترين روش هاي پيشنهادي جهت بررسي و کنترل ترافيک ورودي وب سايت، استفاده از تگ ‌های UTM است که به کمک آن مي توانيد برای هر محتوایی به اشتراک بگذاريد. بی‌شک در اختیار داشتن اطلاعات و داده‌های دقیق اين امکان را به شما مي دهد تا به برخی از سوالات اساسی در مورد ترافیک وب‌سایت خود پاسخ دهید.

UTM مخفف Urchin Tracking Module به معنای "نمونه‌های کد ردیابیUrchin " است. شرکت نرم‌افزاری Urchin در سال 2005 توسط گوگل خریداری شد و نرم‌افزار آن ‌ها، زمینه را برای آنچه اکنون به ‌عنوان Google Analytics شناخته مي شود، فراهم کرد.

تگ هاي UTM(Urchin Tracking Module) رشته‌ های متنی هستند که به آدرس URL مورد نظر اضافه می‌شوند و مدیر سایت می‌تواند براساس لینک UTM ترافیک خود را ردیابی کند. این کد ها شامل بخش‌های ویژه‌ای برای منبع ترافیک، رسانه‌ به کار رفته و دامنه‌ مورد نظر مي باشند.

به عبارتي، تگ‌های UTM، به انتهای URL متصل شده و ترافیکی را که از یک پلتفرم خاص به وب ‌سایت شما می‌آید را ردیابی می‌کنند. این تگ ها به Google Analytics و (سایر ابزارهای تجزیه ‌و تحلیل) اطلاعات بیشتری در مورد هر لینک می‌دهند.

استفاده از تگ UTM چه مزایایی دارد؟

معمولا کوکی ‌ها به گوگل کمک می‌کنند تا بتواند ترافیک ورودی را رصد کند، اما با استفاده از تگ هاي UTM، می‌توانید ردیابی ترافیک را کمی سفارشی‌ سازی کنید تا متناسب با خواسته‌ های شما باشد. با استفاده از UTM در Analytics می‌توان به موارد ذيل پي برد:

  • منبع ترافیک ورودی از کجاست؟
  • کدام کمپین شما به ورودی ‌های بیشتر کمک کرده است؟
  • از کدام مسیر برای رسیدن به شما استفاده شده است؟
  • کدام کلمات کلیدی مفیدتر و بهتر بوده ‌اند؟
  • کاربران بیشتر روی کدام صفحه کلیک کرده و از آن بازدید کرده‌اند؟

به عبارت ديگر، سه پرسش اساسی که تگ UTM می‌تواند پاسخ دهد:

  • ترافیک از کجا می‌آید؟
  • چگونه به شما رسیده است؟
  • چرا به سمت شما می‌آید؟

اساسا، تگ هاي UTM داستان این که چگونه ترافیک به سمت شما می‌آید را، تعریف می‌کنند.

پاسخ به سوالات بالا با استفاده از سه (و گاهی پنج) عنصر به نام پارامترهای UTM داده می‌شود که در زیر به ‌طور کلي به آن‌ها اشاره شده است.

پارامترهاي تگ هاي UTM:

پارامترهای UTM، اجزایی هستند که به تگ های UTM کمک می‌کنند تا اطلاعات لازم درباره ترافیک ورودی سایت را به شما ارائه کند. پیش از استفاده از تگ هاي UTM باید با پارامترهای آن آشنا شويد.

تگ هاي UTM، شامل دو جزء(متغير رديابي، پارامتر) و پنج پارامتر استاندارد است که به طورکلي جهت شناخت اوليه در مورد هريک، توضيحاتي ارايه شده است.

دو جزء تگ های UTM عبارت‌اند از:

  • متغیر ردیابی: تگ هاي UTM دارای یک متغیر منحصر به‌ فرد هستند که ابعادی را که دنبال می‌کنید، شناسایی می‌کند.

متغیر همیشه بعد از علامت "=" می‌آید.

متغیر=پارامتر utm_

  • پارامتر: در حالت کلي، دو نوع پارامتر تگ UTM وجود دارد: پارامترهای ضروری(پارامترهاي منبع، رسانه و کمپين) و پارامترهای اختصاصی. در اينجا تنها به بررسي پارامترهاي ضروري پرداخته مي شود تا به شما کمک کند در هنگام استفاده از هر پارامتر، چه چیزی را می‌توانید ردیابی کنید.

درنظر داشته باشيد پارامترهاي UTM، با _utm شروع مي شود.

  • پارامتر منبع(utm_source): وظیفه‌ این پارامتر پاسخ به سوال اول است: "ترافیک از کجا می‌آيد؟"

این پارامتر به شما امکان می‌دهد، منبع ترافیک خود را ردیابی کنید و متوجه شويد که ترافیک ایجاد شده بیشتر از کدام شبکه اجتماعی آمده است.

منابع می‌تواند شبکه‌های اجتماعی، موتور جستجو، نام خبرنامه یا منبع خاص دیگری باشد که باعث ایجاد ترافیک می‌شود.

مثال: Bing، Google، Instagram،FaceBook ، Twitter، Weblog و غيره.

کد نمونه:utm_source =Facebook

  • پارامتر رسانه(utm_medium): این پارامتر به سوال دوم پاسخ می‌دهد: "چگونه ترافیک به سمت شما می‌آید؟" به‌عبارت ‌دیگر هر بازدید از آن لینک را با این تگ به‌گونه ‌ای برچسب‌گذاری می‌کنید که بگویید،"این بازدید از طریق ............ انجام‌ شده است."

براساس این پارامتر می‌توانید پي ببريد که ترافیک ورودی سایت شما براساس چه رسانه یا ابزاری ایجاد شده است. از طرفي بسته به اين که چه روشی را جهت دریافت ترافیک انتخاب کرده باشید، مي بايست متناسب با آن، کلمه مورد نظر را نيز، مشخص کنید. به عنوان مثال برای تبلیغات بنری می‌توانید از کلمه banner استفاده کنید.

شکل‌ های مختلف ایجاد ترافیک عبارتند از: ارگانیک(Organic)، معرف(Referral)، پرداخت‌شده(Paid)، شبکه‌های اجتماعی(Social Media)

مثال‌: organic_social

کد نمونه: utm_medium =paid_social

  • پارامتر کمپين(utm_campaign): این پارامتر پاسخ به سوال سوم را در بر دارد: "چرا ترافیک به سمت شما می‌آید؟"

کدام بازاریابی یا کمپین ‌ها، بازدیدکنندگان شما را به سمت سایت جذب کرده است؟ به هر کمپین یک اسم اختصاص دهید تا بتوانید پیگیر نتایج آن‌ ها باشید. این نام ‌ها می‌تواند نام محصول، نام مسابقه، کدی برای شناسایی فروش یا تبلیغات خاص باشد.

هنگامي که کمپین‌های مختلفی داشته باشید، این پارامتر به شما کمک می‌کند تا پي ببريد ترافیک ورودی مربوط به کدام کمپین بوده است.

به عنوان مثال، اگر از "utm_sport" استفاده کنید، متوجه خواهيد شد که ورودی‌های شما مربوط به کمپین تبلیغاتی لوازم ورزشی بوده است.

از اين پارامتر برای تبلیغات ویژه (Promotion) استفاده می‌کنید، به عنوان مثال، محصول جدیدی را راه ‌اندازی می‌کنید، نام محصول را به ‌عنوان کمپین خود تست کنید.

از اين پارامتر برای Persona استفاده کنید. اگر پستی مخصوص یک پرسونای خریدار (Buyer Persona) ساخته‌شده باشد، ممکن است بخواهید بر اساس آن لینکی را تگ گذاری کنید.

از اين پارامتر برای اهداف تجاری استفاده کنید. آیا این پست وبلاگی که در حال توییت کردن آن هستید در مورد ایجاد تبلیغات یا فروش است؟

مثال‌: summer_sale، free_trial

کد نمونه: utm_campaign =summer_sales

چرا UTM از اهمیت بالایی برخوردار است و چه مزایایی دارد؟

  • اندازه‌گیری میزان بازگشت سرمایه (ROI) در کمپین‌های شبکه‌های اجتماعی

ROI، معیار سنجش عملکرد شماست و محاسبه‌ آن در کمپین‌های بازاریابی دیجیتال ضروری است. تگ UTM، به شما کمک می‌کند ارزش برنامه‌ ها و کمپین‌های بازاریابی اجتماعی را ردیابی کرده و پي ببريد که چه میزان از مبلغی که برای تبلیغاتتان هزینه کردید را، به دست آورده‌اید.

  • اجرای تست A/B در شبکه‌ های اجتماعی

تست A/B یکی از روش‌های بسیار مفیدی است که تشخیص دهید کدام عنصر تبلیغاتی، موردتوجه مخاطبان شماست. این عنصر می‌تواند صفحه فرود سایت یا هشتگ ‌های موجود در پست ‌های شما در شبکه ‌های اجتماعی و هر چیز دیگری در این رابطه باشد. صرفا کافی است تا هر یک از آن‌ ها را با یک تگ UTM مناسب برچسب ‌گذاری کنید. در اين صورت متوجه خواهيد شد که کدام ‌یک نرخ تعامل بیشتری دارد.

  • بهینه‌سازی استراتژی‌ های بازاریابی شبکه‌ های اجتماعی

تگ های UTM به شما کمک می‌کنند تا بهترین نوع محتوا و بستر شبکه ‌های اجتماعی را که در حالت کلي، بیشتر مورد توجه مخاطبان است را، شناسایی کنید. آن‌ها اطلاعات دقیقی در مورد منابعی که باعث تبدیل مشتری و ترافیک می‌شوند، ارائه می‌دهند.

نکته: جهت ارسال مستقیم وب پوش به سگمنت، در مرحله Basics ، مي بايست گزینه ارسال مستقیم وب پوش به سگمنت (Create a campaign)را، انتخاب کنید. سپس بر روي آيکون Next کلیک نماييد تا وارد مرحله Audience شويد.

شکل 196- نماي کلي ايجاد وب پوش جديد جهت ارسال مستقيم به سگمنت (مرحله Basics)، را نشان مي دهد.


**شکل 196- نماي کلي ايجاد وب پوش جديد جهت ارسال مستقيم به سگمنت (مرحله Basics)**

در مرحله Audience، سگمنت مورد نظر(Specify Segment) و زمان بندی ارسال(Schedule) را، انتخاب کرده و بر روي آيکون Next کلیک نماييد تا وارد مرحله Launch Campaign شويد.

شکل 197- نماي کلي ايجاد وب پوش جديد(مرحله Audience)، را نشان مي دهد.


**شکل 197- نماي کلي ايجاد وب پوش جديد(مرحله Audience)**

در مرحله Launch Campaign، گزینه Yes, Continue! را کلیک کرده تا کمپین شما در زمان تعيين شده، به سگمنت مورد نظر ارسال گردد.

شکل 198- نماي کلي ايجاد وب پوش جديد(مرحله Launch Campaign)، را نشان مي دهد.


**شکل 198- نماي کلي ايجاد وب پوش جديد(مرحله Launch Campaign)**

شکل 199- نماي کلي ايجاد وب پوش جديد-تاييد نهايي(مرحله Launch Campaign)، را نشان مي دهد.
**شکل 199- نماي کلي ايجاد وب پوش جديد-تاييد نهايي(مرحله Launch Campaign)**

**نکته: جهت ارسال وب پوش از طریق اتومیشن**، در مرحله Basics ، مي بايست گزینه ارسال وب پوش از طریق اتومیشن(Use in a automation) را، انتخاب کنید. سپس سایر مراحل ساخت کمپین را طی کرده، در نهایت در مرحله UTM Tags، آيکون Finish را کليک نماييد تا کمپین وب پوش شما جهت استفاده در اتومیشن ذخیره شود.

شکل 200- نماي کلي ايجاد وب پوش جديد جهت ارسال از طريق اتوميشن (مرحله Basics)، را نشان مي دهد.


**شکل 200- نماي کلي ايجاد وب پوش جديد جهت ارسال از طريق اتوميشن (مرحله Basics)**

نکته: پس از ايجاد وب پوش جديد، اطلاعات وب پوش به ليست کمپين وب پوش اضافه مي شود و اين ليست، براساس نوع محتوا(C/A)، قابل تفکيک مي باشد.

شکل 201- نماي کلي ليست کمپين وب پوش بر اساس نوع محتوا (C/A)، را نشان مي دهد.


**شکل 201- نماي کلي ليست کمپين وب پوش بر اساس نوع محتوا (C/A)**

**نکته**: لطفا توجه داشته باشید جهت ايجاد وب پوش جديد در قسمت کمپين، به مجوز لازم، نیاز دارید.

مشاهده(View)

در سرويس مارکتينگ اتوماسيون zebline، مي توانيد چگونگي تأثیر جمعی تمامي کمپین های وب پوش خود را تجزیه و تحلیل کنید تا بینش ارزشمندی در مورد تعاملات کاربر و کانال به دست آورید.

به عبارتي، هنگامی که چندين کمپین وب پوش را از طریق کانال یا سفرها راه‌اندازی کردید، می‌توانید تأثیر جمعی آن‌ها را بر تعامل کاربر، تبدیل‌ها و درآمد از طریق نمای کلی وب پوش، تجزیه و تحلیل کنید.

آمار تجمعی را بر اساس تعاملات کمپین کاربر که در بازه زمانی انتخاب شده رخ می دهد، مشاهده خواهید کرد.

به‌طور پیش‌فرض، نمای کلی وب پوش، تأثیر کلی تمامي کمپین‌های وب پوش را در 30 روز گذشته در برابر شاخص‌های عملکرد کلیدی مانند کلیک‌ها، تبدیل‌ها، درآمد، تحویل‌ها، شکست‌ها و غیره به شما نشان می‌دهد.

از طرفي مي توانيد عملکرد کانال را در يک بازه زماني تجزیه و تحلیل کنید. در حال حاضر، بازه زماني بر اساس ساعت، روز يا ماه است و مي تواند يکي از اين گزينه ها باشد: 24 ساعت گذشته، (2, 7, 30, 90) روز سپري شده و يا 6 ماه اخير.

مقایسه کمپین به شما کمک می‌کند تأثیر جمعی تمامي کمپین‌های خود را تجزیه و تحلیل کنید و روند تعاملات کانال کاربر را بر اساس معیارهای کلیدی، تقسیم بر انواع کمپین شناسایی کنید.

این بخش یک نمای کلی از عملکرد کانال در برابر معیارهای گسترده ای مانند قابلیت دسترسی به کانال، مشترکین جدید، کاربران درگیر شده و کل درآمد ایجاد شده ارائه می دهد.

برای ورود به بخش پروفایل هر وب پوش، مي توانيد مانند شکل 202-عملکرد مشاهده پروفايل وب پوش، بر روی نماد سه نقطه(...)که در صفحه اصلی Web Push، قرار دارد، کلیک کرده و آيکون View را انتخاب کنيد تا صفحه مربوط به اطلاعات پروفايل هر وب پوش (Web Push Profile) براي شما باز شود. در این بخش می توانید اطلاعات مربوط به پروفايل هر وب پوش که دربرگيرنده آمار تجمعي بر اساس تعاملات کمپين کاربر(CLICK_WEBPUSH, PUSH)، اطلاعات تماس(ليست کاربران و تعداد کليک بر روي يک URL مشخص) است، مشاهده کنید. همچنین در این بخش قابلیت هایی از قبیل Edit و لينک به پروفايل ليد، در دسترس است.


**شکل 202-عملکرد مشاهده پروفايل وب پوش**

شکل 203-نماي کلي پروفايل وب پوش(Web Push Profile)، را نشان مي دهد که با دسترسی به آن، مي توان کمپین های وب پوش را تجزیه و تحلیل کرد.
**شکل 203-نماي کلي پروفايل وب پوش(Web Push Profile)**

**نکته**: لطفا توجه داشته باشید جهت مشاهده اطلاعات پروفايل وب پوش در قسمت کمپين، به مجوز لازم، نیاز دارید.

جزييات(Details)

برای ورود به بخش جزييات نوتيفيکيشن هر وب پوش، مي توانيد مانند شکل 204-عملکرد جزييات پروفايل وب پوش، بر روی نماد سه نقطه(...)که در صفحه اصلی Web Push، قرار دارد، کلیک کرده و آيکون Details را انتخاب کنيد تا صفحه مربوط به اطلاعات نوتيفيکيشن مربوط به پروفايل هر وب پوش (Web Push Profile) براي شما باز شود. در این بخش می توانید پيش نمايش هر وب پوش نوتيفيکيشن را مشاهده کنید.


**شکل 204-عملکرد جزييات پروفايل وب پوش**

**نکته**: لطفا توجه داشته باشید جهت مشاهده اطلاعات نوتيفيکيشن پروفايل وب پوش در قسمت کمپين، به مجوز لازم، نیاز دارید.

ويرايش(Edit)

برای ورود به بخش ويرايش پروفایل هر وب پوش، مي توانيد مانند شکل 205-عملکرد ويرايش پروفايل وب پوش، بر روی نماد سه نقطه(...)که در صفحه اصلی Web Push، قرار دارد، کلیک کرده و آيکون Edit را انتخاب کنيد تا صفحه مربوط به اطلاعات پروفايل هر وب پوش (Web Push Profile) براي شما باز شود. در این بخش می توانید اطلاعات مربوط به پروفايل هر وب پوش(اطلاعات پايه، وب پوش هاي شخصي سازي شده، نوع محتواو...) را به صورت مجزا، مشاهده و ويرايش کنید. به عبارتي، اطلاعات مذکور، در هريک از مراحل اشاره شده در هنگام ايجاد وب پوش جديد، قابل ويرايش است.


**شکل 205-عملکرد ويرايش پروفايل وب پوش**

شکل 206-نماي کلي ويرايش پروفايل وب پوش(Edit Web Push)، را نشان مي دهد که با دسترسی به آن، مي توان کمپین هاي وب پوش را ويرايش کرد.
**شکل 206-نماي کلي ويرايش پروفايل وب پوش(Edit Web Push)**

**نکته**: جزييات مربوط به پروفايل وب پوش، به طور مفصل در بخش ايجاد وب پوش جديد(Add New Web Push)، توضيح داده شده است. لطفا به اين بخش مراجعه نماييد.

نکته: لطفا توجه داشته باشید جهت ويرايش اطلاعات پروفايل وب پوش در قسمت کمپين، به مجوز لازم، نیاز دارید.

کپي(Clone)

برای ورود به بخش کپي هر وب پوش، مي توانيد مانند شکل 207-عملکرد کپي وب پوش، بر روی نماد سه نقطه(...)که در صفحه اصلی Web Push، قرار دارد، کلیک کرده و آيکون Clone را انتخاب کنيد تا وب پوش انتخابي کپي شود. در این بخش می توانید اطلاعات مربوط به هر وب پوش را به صورت مجزا، مشاهده و ويرايش کنید.


**شکل 207-عملکرد کپي وب پوش**

می توانید وب پوش های موجود خود را برای ایجاد وب پوش های بیشتر با تغییرات جزئی کپی کنید و آن ها را ويرايش نماييد.

نکته: جزييات مربوط به وب پوش ، به طور مفصل در بخش ايجاد وب پوش (Add New Web Push)، توضيح داده شده است. لطفا به اين بخش مراجعه نماييد.

نکته: لطفا توجه داشته باشید جهت کپي وب پوش در قسمت کمپين، به مجوز لازم، نیاز دارید.

حذف(Delete)

جهت حذف اطلاعات پروفایل هر وب پوش، مي توانيد مانند ، بر روی نماد سه نقطه(...)که در صفحه اصلی Web Push، قرار دارد، کلیک کرده و آيکون Delete را انتخاب کنيد تا صفحه مربوط به تاييد حذف اطلاعات پروفايل هر وب پوش(Web Push Profile) براي شما باز شود. پس از انتخاب آيکون تاييد(Confirm)، اطلاعات مربوط به پروفايل هر وب پوش، حذف مي شود.

شکل 208-عملکرد حذف پروفايل وب پوش، را نشان مي دهد.


**شکل 208-عملکرد حذف پروفايل وب پوش**

شکل 209-عملکرد حذف پروفايل وب پوش(Confirmation)، را نشان مي دهد.
**شکل 209-عملکرد حذف پروفايل وب پوش(Confirmation)**

**نکته**: جهت حذف به صورت دسته ای، وب پوش هاي مورد نظر را انتخاب کرده و سپس آيکون حذف(Delete) را انتخاب کنيد تا صفحه مربوط به تاييد حذف اطلاعات پروفايل هر وب پوش(Web Push Profile) براي شما باز شود. سپس با انتخاب آيکون تاييد(Confirm)، اطلاعات مربوط به پروفايل وب پوش هاي انتخاب شده، حذف مي شود.

شکل 210-عملکرد حذف دسته اي پروفايل وب پوش، را نشان مي دهد.


**شکل 210-عملکرد حذف دسته اي پروفايل وب پوش**

**نکته**: لطفا توجه داشته باشید جهت حذف اطلاعات پروفايل وب پوش در قسمت کمپين، به مجوز لازم، نیاز دارید.